Kultúra. Közösség. Tudás. BorSchola.

Két féléves pohárnokképző borismereti tanfolyam alapos tudásra szomjazó borkedvelőknek és szakmabelieknek.

A BorSchola alapítójáról és vezetőjéről -
Dr. Csizmadia Andrásról

  • főiskolai docens
  • tanár, szakújságíró, borszakértő
  • a Magyar Bor Akadémia tagja

Szerezz tudást - és élményeket

egy olyan iskolában, ahová öröm járni, és az ahol évismétlés jutalom lenne.

BorSchola Túrák

A tantervet fakultatív hazai tanulmányi kirándulásokkal egészítjük ki. Tavasszal és ősszel egy-egy külföldi borutat is szervezünk. Nyáron az Adrián vitorlázunk. Télen Ausztriában síelünk.

Külföldi szakmai borutak

Évente 2-3 külföldi szakmai túrát szervezünk, komoly borászati hagyományokkal rendelkező országokba, borvidékekre. A nagyobb túrák általában egy hetesek, a szomszédos országokba 3-4 naposak. A pincelátogatásokat, szőlő séták, dűlő mászások, gasztronómiai kalandozások és kultúrprogramok színesítik.

Az eddigiek: Elzász, Baden, Pfalz, Languedoc-Roussillon, Burgenland, Wachau, Kamptal, Dél-Burgundia, Beaujolais, Rhone-völgye, Provence, Mosel, Rheingau, Elzász, Pfalz, Loire völgye, Erdély…

Tervek: Szlovénia, Észak-Itália borvidékei, Dél-Itália, Piemonte, Toscana, Steiermark…. és a régiek ismétlései

BorSchola Vitorlás Túra, az Adria szigetvilágában

Gondtalan vitorlázás és kulináris élvezetek – nem csak vitorlázóknak – mert Dalmáciát a vízről is látni kell!
A BorSchola Vitorlás Túra egy olyan társasági vitorlás esemény, ahol hasonló
érdeklődésű emberek körében a résztvevők többet kapnak egy átlagos nyaralásnál, egy
átlagos nyaralás árán. Felhőtlen vitorlázás életteli csapatban, naponta újabb helyszínen; kulináris élvezetek és borkóstolók híres borászok tolmácsolásában; ismerkedési lehetőség az esti programok közben. Vitorlázó tudás nem szükséges, mert a szervezők minden hajóra tengeri tapasztalattal, helyi ismerettel rendelkező magyar kapitányt biztosítanak. A túrát általában június elejére szervezzük.

BorSchola - Sítúra

A BorSchola Sítúra egy különleges, a maga nemében egyedülálló élmény, ahol mindenkit összeköt a bor, a gasztronómia és a sízés szeretete. Ez egy olyan sportos téli „gourmet-utazás”, ahol mindenből a legjobbat lehet élvezni: szuper sízést csodálatos, hóbiztos tájakon; kitűnő borokat – az ételsorhoz hangolva-és egyéb finom italokat– hol különféle párlatok, hol a kézműves sörök izgalmas világában barangolunk. Borászokat és borokat bőséggel viszünk magunkkal! A sítúrát január közepén tartjuk, Ausztriában vagy a Felvidéken.

Hallgatók mondták

Mit kaptál a BorScholától? Néhány gondolat már végzett hallgatóktól:

Máig úgy kóstolom és értékelem a borokat, hogy a szokványos érzékszervi bírálat után elképzelem, milyen ételhez adnám, vagy ha megérdemli, milyen ételt főznék mellé (hiszen a bor adott, az ételt viszont hozzá lehet simítani). Meggyőződésem, hogy minden tisztességes bornak megvan a maga helye a gasztronómiában.
E. Nándor
A legfontosabb tényező maga a tanár, aki lebilincselően mesél borokról, és borvidékekről, történelemről és hagyományokról. Megtanít arra, hogy a palackban rejlő borban ne csak a bor szépségét értékeljük, hanem annál sokkal többet. Ismerjük el és fel a borász munkáját, a természet nagyságát, és keressük minden egyes üvegben az egyedit.
N. Zsuzsanna
A tanfolyam kielégíti régóta forrongó szomjam, és ezt azért írom jelen időben, mert az iskolát ugyan elvégeztem, vizsgát is tettem, viszont ezzel együtt egy életre szóló tanulmányba kezdtem...
L. György

“a bor szépsége, s az, hogy minden érzékszervedet meg kell mozgatni felkeltette érzékeimet a világra, a sajtokra, az olajokra, a növények szépségére… a pillanatra, ami mindezt belénk olvassa”

Pillanatképek

Tekints be a BorSchola életébe

Megszomjaztál a tudásra?

Ha igen, ne halogasd a jelentkezést, mert a tanfolyam évente egyszer indul, korlátozott létszámban!

Kapcsolat

Helyszín

Budapesti Gazdasági Egyetem Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar

Cím

1055 Budapest, Markó u. 29-31.

Email cím

csa@bor-schola.hu
Dr. Csizmadia András

Időpont

Szerdánként 17.00 – kb. 22.00-ig. Szeptembertől májusig.

Close Menu